2017年3月22日 星期三

【磯燒海鮮】瀛喜日本料理 Double Happiness Japan Restaurant

又食放題?冇錯呀!上次去完大井町之後,食日式放題食到上咗癮丫嘛!今次就試下大獲好評嘅「瀛喜」。呢間啲嘢又得唔得?跟貼啲,跟住我哋嚟啦!
瀛喜位於荃灣嘅荃好景大厦2樓全層,唔知係咪身處舊樓嘅關係,一路行樓梯上去有啲鬼秘嘅感覺~ XD


進入店內,燈光昏暗,環境都幾啱情侶撐枱腳。不過今次嚟係幫好友慶生日,拆餐勁呀!唔好意思!飛甩咗晴朗爸爸添!XD


事不延遲,睇下有咩嘢食先!刺身、壽司、炸物...等等,一應俱全。呢度仲有免費wifi提供添喎!

落完單,出去貢下,睇下自助區有咩選擇~


有多款飲品...


多到一個雪櫃都放唔晒。咦!仲見到有我鍾意嘅道地果茶添喎!


我試咗蜜桃、檸檬同荔枝味,全部都啱我口味呀!


唔想飲罐裝飲品嘅話,可以選擇餐廳嘅熱菜蜜~


甜品就有芝麻糊...


同埋各式各樣嘅糕點~


雪糕有牛奶公司四款口味。芝麻味最正呀!


仲有雪米糍同多款雪條添!好似成個超市甜品櫃搬咗過嚟咁~ XD

食物好快就上晒枱喇!同大家逐一介紹先下啦!

嚟得呢度,梗係要試下佢哋主打嘅磯燒海鮮,唔食過點稱得上嚟過瀛喜呀?

磯燒海鮮:

order咗海鮮之後,就會有個爐畀你燒食物㗎喇!


燒扇貝


燒蠔

沙律/小食:

芒果蟹籽沙律


柚子霜燒吞拿魚沙律


味付螺肉、芝麻八爪魚


泰式生蝦


溫泉玉子

刺身:

三文魚、吞拿魚、大頭甜蝦、深海鱸魚、油甘魚、希靈魚、八爪魚、鮑片、馬刀貝、榮螺片,餐牌有嘅都畀我哋叫晒喇!XD

壽司:

黑松露三文魚壽司、北海道辣汁帶子壽司


醬燒三文魚壽司、原條穴子壽司

燒焗:

芝士蛋黃醬焗蠔


北海道芝士焗帆立貝

天婦羅:

海蝦、紫心蕃薯同埋南瓜天婦羅

炸物:

吉列蝦、芝麻雞翼、榴槤炸彈


榴槤炸彈爆漿勁好味呀!

甜品:

自助區嘅甜品


款款細細件,啱晒!可以試多幾款喇!


食咗一round已經好飽,我哋要抱住個大肚腩走喇!YEAH!!!


遺憾嘅係試唔到原板海膽,要4位或以上先有,仲要1日前預訂呀!

最後,畀埋餐牌大家過目啦!(可按圖放大)

瀛喜嘅食物質素唔錯,我最鍾意佢哋嘅燒扇貝、焗蠔、焗帆立貝同埋榴槤炸彈。可以即場自己燒海鮮嚟食,扮下廚師又幾過癮喎!不過要將個爐放遠少少,因為見隔離枱隻蠔燒到「卜」一聲,飛彈咗啲嘢出嚟。驚驚呀!今餐真係大滿足!日式放題嚟講,呢度款唔算多,但已經足夠塞飽我哋個肚喇!如果未試過即場磯燒海鮮嘅朋友,不仿嚟試試啦!


瀛喜日本料理 Double Happiness Japan Restaurant
收費:(可按圖放大)

地址:荃灣海霸街83-93號荃好景大厦2樓全層
電話:3564 8051, 3564 8052
facebook: https://www.facebook.com/doublehappinesshk