2016年5月26日 星期四

都市美髮用品店

以前一向用開超市容易買到嘅洗頭水、護髮素,但唔知點解用開嘅牌子有一排突然洗到個頭頭頂有種笠黐黐嘅感覺。無論點洗,想再洗乾淨啲,都仲係咁。結果,髮型師介紹我去佐敦嘅都市美髮用品店買啲專業啲嘅產品,希望解決到我嘅問題啦!
店員介紹咗呢隻深層清潔嘅洗頭水($130/1L)同護髮素比我($140/1L)

咦!洗頭水係黑色嘅?唔駛驚!原來係竹炭洗頭水嚟!(冇香味)

而護髮素帶有淡淡嘅香味,唔錯喎!

店內隨咗頭髮護理產品,仲有好多其他專業用品。我就買咗呢套嘢嚟幫小朋友理髮喇!XD

套裝包括剪髮剷、不同長度嘅配件,好齊全呀!

呢幾年就係靠佢幫小朋友理髮㗎喇!

剪髮用嘅較剪、牙剪可以幫手修修髮型

買埋頭髮掃,掃走剪落嚟啲頭髮,就唔怕比頭髮吉吉下唔舒服啦!

幾年嘅經驗,剪髮生手都變熟手!XD
用咗店員介紹嘅洗髮水同護髮素後,洗完頭啲頭髮又回復乾爽柔順喇!好開心!唔知大家有冇遇過相同情況,都幾惡搞!都市啲貨品好齊全,如果遇到相同問題,不妨去佢哋店舖逛逛。唔知揀邊款較為合適,仲可以請店員幫忙介紹下添㗎!

 都市美髮用品 
地址:九龍佐敦道炮台街37號保文大廈E,F,G地舖
電話:23884030 / 23884331
網站:http://www.cityhairshop.com