2016年7月22日 星期五

SOFINA 咕𠱸潔面泡泡 Enriched Foam Cleanser

早前咪介紹大家去Sofina個網站攞試用裝嘅~ 我哋暫時試咗隻cleanser唔錯喎!值得推介!
試用完覺得好用,梗係去買番支啦!個包裝好靚~


除咗支cleanser,仲附送咗一個起泡網添~


SOFINA出嘅起泡網,感覺用料好靚呀!用咗佢就可以更容易製造出泡泡啦!


包裝後面有教使用方法,等我哋跟住試下先~


首先擠大約2cm cleanser在手上


然後用水整濕個起泡網,再用起泡網在cleanser上不停打圈,會越來越多泡泡


手上嘅泡泡未夠多


等媽媽幫下手啦!加多少少水,再繼續搓,最後從起泡網擠出泡沫


起好咗啲泡泡,就可以放上面度洗喇!


洗好晒成塊面之後,就可以沖水啦!沖完爽晒!


輪到我試喇!


大人嘅力度當然大啲啦!不停打圈之後,從起泡網擠出所有泡泡~


好多泡泡呀!呢隻cleanser起嘅泡好結實,而且富有彈力感~


洗嘅時候感覺啲泡泡好柔滑細緻,好舒服呀!洗完面就去沖水囉!hohoo~


呢set就係SOFINA送嘅試用裝喇!由潔面、日間護理、底妝以至卸妝都有齊,好全面!下次試埋第二款覺得好用再介紹大家~ ^^

以前試過一啲潔面用品,洗完之後比原先更乾燥同繃緊。雖然係洗得乾淨,但原本保護皮膚嘅油份都洗走埋,令肌膚變得乾燥。SOFINA 咕𠱸潔面泡泡強調有保濕功能,因為加入咗美容液成份,唔怪之得洗完面冇一般cleanser果種「乾爭爭」嘅感覺啦!而且眼嘅位置都可以洗埋,因為有保濕成份,唔怕洗完太乾導致出現眼紋。感覺保持到水潤感,真係唔錯喎!用完之後覺得乾淨同清爽,最緊要唔乾嘛!

第二晚晴晴又想再用泡泡洗面,小朋友梗係覺得白色泡泡放響面上好得意,用過番尋味。但係咁細個唔需要用到媽咪啲護膚品住,都係等妳大個啲先啦!不過唔該晒妳幫手做示範呀!


SOFINA
網址:http://web.sofina.com/hk