2017年2月13日 星期一

【家的味道・有heart小店】K & L CAFE

難得去開大埔,梗係想搵間啱大人同小朋友口味嘅餐廳醫下肚啦!住大埔嘅朋友極力推介我哋試下K & L Cafe,事關佢成日幫襯,話實啱我哋口味喎!一於貢入去睇下係真唔係先~
K & L Cafe位於大埔東昌街嘅住宅地舖,唔難搵。睇門面就知係一間西餐廳,但有咩咁特別呀?入去睇睇先~


第一印像係好有「家」的感覺,尤其係牆上嘅設計同佈置,好靚、好warm呀!


晴晴雙眼發晒光,原來有個corner位擺滿玩具,二話不說已經走咗去玩囉!


仲話要畫一幅畫送給爸爸添!


晴朗爸爸似乎好窩心喎!乜今日係父親節咩??哈!


跟住就砌下lego先,響lego堆中發現多啦A夢公仔,咁又開心咗一大餐,小朋友嘅快樂就係咁簡單!


再欣賞一下牆上嘅設計丫!七彩繽紛嘅蕃茄摩天輪夾雜住店舖嘅食物相片,睇見都流口水喇!


仲有旋轉木馬同熱氣球,畫得好可愛,就好似置身於兒童樂園一樣呀!


突然發現一個櫃內有乾坤~


櫃內擺放咗一啲公仔...


小擺設...


仲有圖書供借閱添!


適逢農曆新年,餐牌上嘅菜式名稱都好有意頭呀!


卡拜啦啦 - 卡拜尼煙肉意粉


吉星高照 - 照燒汁肥牛雞扒意粉


如意吉祥 - 挪威煙三文魚 + 吞拿魚意粉


身壯力健 - 薄牛扒煎蛋配薯角


晴晴咩嘢都想試啲,睇下佢個碗啲食物疊到幾滿,真係盆滿缽滿喇!

K & L Cafe嘅食物精心人手炮製,裝修佈置都好有心思。小朋友食飯前後可以到玩具corner玩下,對佢哋要完成一碗食物更有推動力呀!經常幫襯連鎖食店,來到咁有heart嘅小店,感覺好唔同,真係好有「家」嘅感覺。聽朋友講,餐廳間中會推出一啲親子烹飪班,有機會都想參加下呀!想搞小型party嘅話,餐廳仲有包場服務添!大家如果同小朋友入開嚟大埔,不仿去呢度嘆番餐「家」的味道啦!朋友果然冇介紹錯。


K & L CAFE
地址:大埔東昌街東昌閣地下E舖
電話:6642 6289
facebook:https://www.facebook.com/pg/kl.cafe.cafe